دستگاه روغن کاری
اگر صاحب این نوع کسب و کار هستید جهت درج تصاویر و توضیحات خود در این صفحه اینجا کلیک نمایید
روان کنندههای مهندسی بخش عظیمی از روغنهای روان کننده بوده که برای کاربرد در واحدهای مختلف صنعت از آنها استفاده میشود و اغلب نسبت به مشخصات خاص هر روان کننده تولید میشود.
برای مثال در دما های بالا یا پایین یا سازگار با مواد غذایی و در محیط کاری در داخل یا بیرون دستگاه برای هر کدام، از یک روان کننده متناسب با آن استفاده میکنیم.
بنابرین برای همین اهداف روغن های صنعتی به مجموعه عای زیر تقسیم میشود:
مانند روغن توربین، روغن هیدرولیک، روغن کمپرسور، روغن چرخ دنده، روغن ماشینکاری و روغن گیربکس و… تقسیم میشوند.
روغنهای صنعتی به دو قسمت کلی تقسیم میشوند، گروه اول روغنهای صنعتی بر مبنای نفتی و گروه دوم روغنهای صنعتی بر مبنای گیاهی

دستگاه روغن کاری
روان کننده صنعتی
تاریخچه روغن های صنعتی
در زمانهای قدیم روغن مورد نیاز برای روغن کاری چرخهای گاری، کالسکهها و… از روغنهای حیوانی مانند روغن خوک، نهنگ، گاو و… و نیز از روغنهای گیاهی بدست میآمد و چیزی به نام روغنهای صنعتی وجود نداشت، و به خاطر اینکه استقامت آنها کم بود و به سرعت تجزیه و خراب میشدند موارد استفاده آنها محدود بود.
به تدریج و با توسعه صنعت نیاز به مواد جدید بیشتر احساس میشد تا بتوانند اصطکاک میان سطوح متحرک را کاهش دهند.
با توسعهی چمشگیر صنعت نفت و بهسازی فرآیندهای تقطیر و تصفیه نفت خام روغنهای نفتی (روغنهای صنعتی) بوجود آمدند و جای روغنهای چرب گردیدند و استفاده از روغنهای صنعتی در روغنکاری امکان پذیر شد و روغنهای نفتی به سرعت برتری خود را نسبیت به روغنهای دیگر اثبات نمودند و در آخر استفاده از روغنهای نباتی، حیوانی و… به منظور روغنکاری به مرور زمان منسوخ شد.
در راستای پیشرفت صنعت نیاز به روغن با کیفیت بالا بیشتر میشد در اوایل تلاش کردند با تصفیه بهتر روغن و اضافه کردن مواد جدید به آن و با کیفیت بالاتر، روغن با کیفیت با طول عمر زیاد تولید شد.
ولی بازهم با پیشرفت علم و تکنولوژی و افزایش نیاز های زندگی و دست یابی بشر به تکنولوژی های جدید باعث تولید روغنهای مختلف شد. روغنهایی که توانایی تحمل محدودهی وسیعی از فشارها و درجه حرارت برای کاربرد های خاص بودند تولید شدند.
با پدیدار شدن انژری هسته ای بعد دیگری به نیازهای روان کننده ها و دیگر محصولات نفتی اضافه کرد. ابزار موجود در تجهیزات هسته ای اعم از راکتورهای تحقیقاتی و تولید نیرو، حمل کننده ها، ماشین های فرآیند سوخت، بالابرهای تاسیسات تولید تشعشع و…
به روغنهای صنعتی و گریسها و مایعات آلی مخصوصی برای انجام روانکاری دارند و در حالی که صنعت نیروگاه هسته ای دائما در حال پیشرفت میباشند و نمونه های برنامه ریزی شده و شرایط عملیاتی در حال تغییر هستند مسیر طولانی در پیش روی محققین و مهندسین شاغل در ساخت روغنهای صنعتی و روان کنندهها و گریسها قرار داده است.
روغنهای صنعتی بر مبنای نفتی
روغنهای صنعتی بر مبنای نفتی مورد استفاده بخش وسیعی از روغنهای صنعتی مخصوص ماشینهای داخل منزل و ماشینهای صنعتی را دارند.
روغنای صنعتی اغلب در کورههای تقطیر نفت خام بدست میآید و با گرفتن مواد مضر همانند گوگرد و فسفر از آن و اضافه کردن موادی که خواص روغن را بهبود میبخشد مانند اضافه کردن موادی که تحمل روغن را در دمای بالا ثایت نگه میدارد موادی که به پایداری ویسکوزیته میبخشد که روغنهای صنعتی بر مبنای نفتی در شرایط کاری مختلف خاصیت شیمیایی و فیزیکی خود را ثابت نگه دارند.

فروش دستگاه روغن کاری
روغنهای صنعتی بر مبنای گیاهی
روغنهای صنعتی بر مبنای گیاهی همانطور که از اسمش پیداست از تولید گیاهان خاص مانند(کلزا، کاستور و خردل) بوجود میآید. روغنهای صنعتی بر مبنای گیاهی به همراه افزودنی هایی که خواص روغن بر مبنای گیاهی را بهبود میبخشد تولید میشوند.
کاربرد روغنهای صنعتی
روغنهای صنعتی اغلب به دو گروه روانکننده های صنعتی برای کارهای سبک و روانکننده های صنعتی برای کارهای متوسط و سنگین تقسیم بندی میشوند، برای مثال روغنهای سبک با ویسکوزیته 5 الی 10 سانتی استوک در محدوده دمایی 50 درجه سانتی گراد و و ذوب 25- درجه سانتی گراد برای روان کردن ماشینها با سرعت بالا و بار کم مورد استفاده واقع میشود و این روغنها مناسب برای دستگاههای سی ان سی، فرز، تراش و دستگاههای نساجی میباشد.
روغنهای متوسط با ویسکوزیته 10 الی 50 سانتی استوک در دمای 50 درجه سانتی گراد برای روان کردن ماشینها با سرعت متوسط و بار متوسط مورد استفاده قرار میگیرد، این روغنها اغلب برای دستگاههایی همانند دستگاههای چاپ و دستگاههای هیدرولیک و… مناسب میباشند.
روغنهای سنگین با ویسکوزیته 10 الی 30 سانتی استوک در دمای 100 درجه سانتی گراد، برای روان کردن ابزا آلات صنعتی در سرعت های پایین و تحت بار سنگین مانند چرخ دندههای مارپیچ و دستگاههای حفاری و… مورد استفاده قرار میگیرند.
نحوه عملکرد دستگاه روغن کاری
همان طور که می دانید روغن کاری ماشین آلات صنعتی مختلف و خودرو ها از اهمیت بالایی برخوردار است که البته این کار همیشه با دشواری هایی نیز همراه بوده است.
به همین دلیل امروزه با پیشرفت تکنولوژی و پیشرفتی که در حوزه دستگاه های صنعتی به وجود آمده است روغن کاری ماشین آلات به وسیله دستگاه روغن کاری انجام می گیرد.
دستگاه روغن کاری را می توان دستگاهی کاربردی معرفی کرد که در روغن کاری ماشین آلات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد.
دستگاه روغن کاری یک دستگاه کوچک دیجیتالی مکانیزه می باشد که برای آن یک پمپ روغن در نظر گرفته اند که وظیفه ی آن مکش روغن و سپس ارسال آن به قسمت های مورد نظر می باشد.
برای نمایش میزان روغن در این دستگاه از یک نمایشگر به نام روغن نما استفاده شده است که در صورت کم بودن روغن توسط آلارم در نظر گرفته شده برای آن به شما هشدار می دهد تا پمپ را پر کنید. ظرفیت این پمپ ها می تواند متفاوت باشد و متناسب با نوع نیاز می توان ظرفیت پمپ ها را تعیین کرد.
علاوه بر این در دستگاه روغن کاری از یک تایمر استفاده شده است که می توان آن را روی زمان مورد نظر تنظیم کرد تا به این ترتیب مدت زمان روغن کاری را مشخص کرد.
در این دستگاه ها برای این که ذرات ریز و اضافه روغن از خود روغن جدا شوند از صافی هایی استفاده شده است که می تواند تمام ذرات ریز را جذب خود کند.

ساخت دستگاه روغن کاری
موارد کاربرد و مزایای دستگاه روغن کاری
همان طور که گفته شد و از نام دستگاه روغن کاری مشخص است کاربرد این دستگاه، پخش روغن بر روی قطعات ماشین آلات مختلف به صورت ماشینی می باشد.
اگر بخواهیم به صورت جزیی تر در رابطه با کاربرد این نوع دستگاه ها صحبت کنیم می توانیم به مواردی مانند روغن کاری ماشین ابزار ها، روغن کاری ماشین آلات ریسندگی و نساجی، روغن کاری ماشین آلات مخصوص برش چوب، روغن کاری زنجیرهای صنعتی و … اشاره کنیم.
تمام موارد ذکر شده بدون کوچک ترین دخالت دست و نیروی انسانی صورت می گیرد و این موضوع را می توان یکی از مزایای بسیار مهم دستگاه روغن کاری بیان کرد.
در رابطه با مزایا و ویژگی های دیگر دستگاه روغن کاری می توان به نصب آسان آن اشاره کرد طوری که با مطالعه دفترچه این دستگاه به راحتی حتی بدون نیاز به تجهیزات پیچیده ای می توان آن را راه اندازی کرد.
این نوع دستگاه ها بدون هیچ گونه آلودگی صوتی و سر و صدای اضافه کار می کنند و به همین دلیل در محیط های صنعتی که میزان سر و صدا بالا می باشد و لازم است از دستگاه هایی با صدای پایین استفاده شود می تواند یکی از گزینه های مناسب برای روغن کاری دستگاه ها به شمار آید.
راندمان یکی از موضوعات مهم در رابطه با هر نوع دستگاهی می باشد به همین دلیل باید بگوییم که راندمان دستگاه روغن کاری بالا بوده و می توان بهترین نتیجه را از آن دریافت کرد.
سایر محصولات و خدمات وب سایت معرفی هایپر صنعت :
منبع : تیم محتوای هایپر صنعت
تاریخ انتشار : 1399/06/27